4 skivor landgångsbröd eller 9 kantskurna formfranska
Fyllning:
3 hårdkokta ägg
200 g skalade räkor
100 g kallrökt lax
1½ dl crème fraîche
1½ dl majonnäs
1 dl hackad dill
Garnering:
200 g färskost, naturell
½ dl crème fraîche
sallad
2 hårdkokta ägg
200 g skalade räkor
gurka och/eller tomat
citron
hackad dill
Gör så här:
- Hacka äggen. Strimla laxen. Blanda ägg, räkor, lax, crème fraiche, majonnäs och dill.
- Varva bröd och fyllning. Avsluta med bröd.
- Blanda ost med crème fraîche och bred på smörgåslängden så allt bröd täcks.
- Hit går det bra att förbereda. Skagenlängden blir bara godare om den får stå några timmar eller, allra helst, över natten.
- Garnera längden med sallad, ägg, räkor, gurka/tomat, citron och dill.
- Tips: Längden räcker till 3–4 portioner som ensamrätt eller 6 portioner som förrätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar