ca 15 st cannellonirör
Fyllning:
2 kycklingfiléer
valfri grillkrydda
50 g soltorkade tomater i olja
250 g ricottaost
65 g babyspenat
1 dl finriven parmesan
salt & peppar
Sås:
2 schalottenlökar, hackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
6 dl grädde, valfri fetthalt
100 g gorgonzola, smulad
1½ dl vitt vin
Gör så här:
- Skär kycklingen i små tärningar. Stek helt genomstekta i lite olja. Krydda till sist med lite grillkrydda. Låt svalna.
- Hacka tomater och spenat. Blanda kycklingen med detta, ricotta och riven parmesanost. Smaka av med lite salt och peppar.
- Fyll cannellonirören med fyllningen (med hjälp av en spritspåse) och lägg i en ugnsfast form, typ lasagneform.
- Gör därefter såsen. Stek löken i lite olja tills den blir lite mjuk. Rör ner de andra ingredienserna till såsen och låt sjuda några minuter.
- Häll såsen över rören och gratinera i ugnen, 175 grader ca 30 minuter.
- Servera med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar