Red rub
(passar till kyckling och fläsk)
1 dl paprikapulver
2 msk farinsocker
2 msk strösocker
2 msk salt
3 tsk svartpeppar
2 tsk cayennepepper
2 tsk senapspulver
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
Gör så här:
1 gul lök
6 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
2 msk olivolja
1/2 dl balsamvinäger
1 dl farinsocker
1/2 dl japansk soja
1 msk worcestershiresås
1 dl passerade tomater
2 torkade anchochili
Gör så här:
1 dl paprikapulver
2 msk farinsocker
2 msk strösocker
2 msk salt
3 tsk svartpeppar
2 tsk cayennepepper
2 tsk senapspulver
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser och mixa till ett fint pulver.
- Klappa försiktigt in kryddblandningen i kycklingfiléerna innan grillning.
Basic BBQ-sauce
(passar till kyckling, fläsk och nöt)1 gul lök
6 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
2 msk olivolja
1/2 dl balsamvinäger
1 dl farinsocker
1/2 dl japansk soja
1 msk worcestershiresås
1 dl passerade tomater
2 torkade anchochili
Gör så här:
- Stek finhackad lök och vitlök tillsammans med spiskummin i oljan.
- När löken börjar bli mjuk deklasserar du genom att hälla på balsamvinäger och kokar några minuter.
- Tillsätt farinsocker, soja, worcestershiresås och passerade tomater.
- Ta bort stjälken och fröna ur chilin, lägg i såsen och låt småputtra 10 minuter eller tills det blir kletigt och gott.
- Mixa till slät sås.
Pickled caramelized onions
2 rödlökar
1 msk smör
5 msk rödvinsvinäger
2 tsk strösocker
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Stek skivad lök i smör på medelvärme tills den mjuknar, ungefär 10 minuter.
- Häll över vinäger och socker och stek 1 minut till.
- Smaka av med salt och peppar.
- Använd direkt eller stoppa i en burk och värm upp före användning.
Frijoles refritos
500 g torkade pinto- eller borlottibönor
150 g sidfläsk utan svål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
salt
Gör så här:
- Blötlägg bönorna i dubbel mängd vatten ungefär 10 timmar.
- Häll av vattnet, skölj bönorna och häll på nytt vatten i en gryta så det täcker dem med någon centimeter.
- Lägg i en hel bit sidfläsk och 1/2 lök. Koka upp och sjud ungefär 1 timme.
- Ta ut och spara fläsket, släng löken och häll av allt utom ca 1 1/2 dl av kokvattnet.
- Skär sidfläsket i små fyrkanter. Stek det i en stekpanna, tillsätt finhackad vitlök, 1/2 finhackad lök och till sist bönorna.
- Häll på lite av det sparade vattnet, mosa med en potatisstomp och späd med vattnet till det blir en krämig, men inte rinnande, konsistens.
- Smaka av med salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar