söndag 7 april 2024

Butter halloumi


50 g smör

2 gula lökar

ca 2 röda chilifrukter (justera mängd efter önskad hetta)

1 msk riven ingefära

3 rivna vitlöksklyftor

1 tsk garam masala

1 tsk malen spiskummin

2 tsk paprikapulver

3 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater (gärna finkrossade), ca 400 g

1 dl vatten

3 dl grädde (valfri fetthalt)

ca 1 msk strösocker (mängd efter smak)

400 g halloumi

½ tsk salt

2 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär halloumin i tärningar. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek halloumin tills den får lite färg och blivit krispig. Ställ åt sidan.
  2. Finhacka lök och chili. Riv ingefära och vitlök. 
  3. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Fräs lök, chili, ingefära, vitlök, garam masala, spiskummin och paprikapulver under omrörning i ca 3 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare någon minut. 
  4. Rör ner krossade tomater och vatten och låt såsen puttra under lock i 15 minuter. Blanda ner grädde och socker (såsen ska gärna vara lite söt) och låt puttra under lock i ca 10 minuter till.
  5. Vänd ner halloumitärningarna i såsen och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera grytan med naanbröd och lite cashewnötter.

Inga kommentarer: