50 g smör
2 gula lökar
ca 2 röda chilifrukter (justera mängd efter önskad hetta)
1 msk riven ingefära
3 rivna vitlöksklyftor
1 tsk garam masala
1 tsk malen spiskummin
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (gärna finkrossade), ca 400 g
1 dl vatten
3 dl grädde (valfri fetthalt)
ca 1 msk strösocker (mängd efter smak)
400 g halloumi
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här:
- Skär halloumin i tärningar. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek halloumin tills den får lite färg och blivit krispig. Ställ åt sidan.
- Finhacka lök och chili. Riv ingefära och vitlök.
- Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Fräs lök, chili, ingefära, vitlök, garam masala, spiskummin och paprikapulver under omrörning i ca 3 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare någon minut.
- Rör ner krossade tomater och vatten och låt såsen puttra under lock i 15 minuter. Blanda ner grädde och socker (såsen ska gärna vara lite söt) och låt puttra under lock i ca 10 minuter till.
- Vänd ner halloumitärningarna i såsen och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
- Servera grytan med naanbröd och lite cashewnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar