torsdag 18 april 2013

Lufsa

Foto: Carina Sörgårn

2 ägg
4 dl mjölk
1 dl vatten
1 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
800 g potatis (8–10 st)
2 paket bacon (à 140 g)
Smör (att smörja formen med)

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smörj en liten långpanna ca 20x30 cm med matfettet.
  3. Vispa ihop ägg, 1/4 av mjölken, vatten och salt. Tillsätt vetemjölet och vispa till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken.
  4. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda ner potatisen i smeten. Häll smeten i pannan.
  5. Lägg baconskivorna på smeten och grädda mitt i ugnen ca 45 minuter eller tills ytan är knaprig och har fått vacker färg.
  6. Servera med lingonsylt och rårivna morötter.

Inga kommentarer: