400 g valfri pasta
600 g kycklingfilé, strimlad
lite teriyakisås och valfri grillkrydda
10–12 champinjoner, delade i kvartar
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja
8 cocktailtomater, delade i kvartar
10-15 färska basilikablad, finstrimlade
1½ dl riven ost
140 g ädelost
5 dl grädde, valfri fetthalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200-220 grader varmluft
- Koka pastan enl anvisningarna på paketet, al dente i saltat vatten.
- Skär kvartar av champinjonerna och förväll i en stekpanna tills vattnet dunstar. Häll i någon msk vatten från början så sätter processen igång fortare och vattnet i svampen dunstar – samt att de slipper bränna fast i pannan.
- Salta och peppra svampen, häll upp i en skål.
- Tvätta och skär kvartar av cocktailtomaterna, lägg i skålen med svampen.
- Hacka basilikan och lägg även den i skålen med svamp och tomater.
- Låt de soltorkade tomaterna rinna av från oljan och lägg även dessa i skålen med svamp, tomater och basilika.
- Strimla kycklingfilén och stek i en panna med smör.
- När kycklingen är genomstekt krydda med teriyakisås och grillkrydda.
- När pastan kokat klart, häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
- Tillsätt allt som du har i skålen tillsammans med kycklingen i pastakastrullen. Rör omkring så att allt blandas.
- Vänd ner allt i en ugnsfast form.
- Strö över riven ost fördelat över hela och smula gräddädelosten fint över hela formen.
- Avsluta med att hälla över grädde.
- Sätt in i ugnen i 15–20 min på 200-220 grader.
- Gratängen är klar när den fått en gyllene färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar