2 vitlöksklyftor
700 g körsbärstomater, på kvist, eller på burk
200 g marinerade kronärtskockor
400 g pasta
2 burrata, à cirka 125 g
salt och svartpeppar
strösocker
Till servering:
färsk basilika
lagrad hårdost, riven
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
- Krossa vitlöksklyftorna mot en skärbräda med bredsidan av kniven. Ta bort skalet.
- Lägg tomaterna och vitlöken i en skål.
- Tillsätt kronärtskockorna, krydda med salt och peppar och blanda. Är tomaterna inte så söta kan du tillsätta lite socker.
- Lägg allt i en ugnsfast form eller på en plåt med bakplåtspapper.
- Häll på oljan från kronärtskockorna ovanpå.
- Ugnsbaka i 25 minuter tills tomaterna fått färg och mjuknat. Rör om en gång under tiden.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara några matskedar pastavatten.
- Blanda allt från plåten med pastan och några matskedar pastavatten.
- Toppa med burrata bruten i bitar, basilikablad och svartpeppar.
- Servera med riven ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar