onsdag 17 februari 2021

Pasta med rostade tomater och kronärtskockor



2 vitlöksklyftor

700 g körsbärstomater, på kvist, eller på burk

200 g marinerade kronärtskockor

400 g pasta

2 burrata, à cirka 125 g

salt och svartpeppar

strösocker


Till servering:

färsk basilika

lagrad hårdost, riven


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
  2. Krossa vitlöksklyftorna mot en skärbräda med bredsidan av kniven. Ta bort skalet. 
  3. Lägg tomaterna och vitlöken i en skål. 
  4. Tillsätt kronärtskockorna, krydda med salt och peppar och blanda. Är tomaterna inte så söta kan du tillsätta lite socker. 
  5. Lägg allt i en ugnsfast form eller på en plåt med bakplåtspapper. 
  6. Häll på oljan från kronärtskockorna ovanpå.
  7. Ugnsbaka i 25 minuter tills tomaterna fått färg och mjuknat. Rör om en gång under tiden.
  8. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara några matskedar pastavatten.
  9. Blanda allt från plåten med pastan och några matskedar pastavatten.
  10. Toppa med burrata bruten i bitar, basilikablad och svartpeppar. 
  11. Servera med riven ost.

Inga kommentarer: