8 biffar:
500 g blandfärs
½ dl grädde
1 ägg
salt & peppar
80 g västerbottensost i bit
Sås:
steksky
4 dl grädde
50 g philadelphiaost
1–2 msk kalvfond
maizenaredning
salt & peppar
persilja
Potatis:
ca 500 g delikatesspotatis
1 msk balsamico vinäger
1 msk flytande honung
1 msk olivolja
flingsalt & svartpeppar
Gör så här:
- Potatis: Blanda samman ingredienserna till marinaden och häll över potatisarna i en ugnsfast form. Rör runt. Stek dem i ca 45–60 min 200 grader och rör om ett par gånger under tiden.
- Strö lite extra flingsalt över.
- Biffarna: Skär västerbottensosten i små kuber. Blanda samman färsen med grädde, ägg, salt och peppar till en smidig smet. Tillsätt osten och forma 8 st biffar.
- Stek dem i smör, fyra stycken åt gången, och lägg dem sedan åt sidan.
- Såsen: Tillsätt philadelphiaost och grädde i pannan och låt koka upp. Tillsätt kalvfonden och red slutligen av såsen med maizenaredning. Smaka av med salt & peppar.
- Lägg i biffarna och låt puttra en stund tills de är genomvarma.
- Klipp över färsk persilja vid servering.
- Servera biffarna med potatisen och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar