onsdag 26 augusti 2020

Saftiga frallor



50 g jäst

5 dl ljummet vatten

2 tsk salt

2 msk rapsolja

2 msk ljus sirap

1 liten squash (ca 300 g), finriven

1½ dl solroskärnor + extra till garnering

16–18 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör ut jästen så att den löses upp. 
  2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig, helst i maskin (hushållsassistent). Det gör inget om den är lite lös. 
  3. Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 min.
  4. Forma degen till bullar, ca 20 st, (tillsätt mer mjöl vid behov) och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. 
  5. Jäs i ytterligare 30 min. 
  6. Sätt ugnen på 225°.
  7. Pensla bullarna med vatten och strö på några solroskärnor på varje bulle.
  8. Grädda varje plåt i mitten av ugnen i ca 13 min tills de fått lite lätt färg och låter ihåligt om man knackar på dem underifrån. 
  9. Låt svalna på galler. 

Inga kommentarer: