måndag 9 november 2020

Tacogratäng


100 g nachochips

1 purjolök

500 g nötfärs

1 grön paprika

1 påse taco kryddmix

1 dl vatten

300 g chunky salsa

2 dl crème fraîche

200 g philadelphiaost

1 dl grädde

1 liten burk majs

3 dl riven ost + 2 dl till garnering

salt & peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. 
  2. Smörj en ugnsfast form och häll ut några nävar nachoschips i den.
  3. Hacka och fräs purjolöken, tillsätt sedan nötfärsen och bryn den.
  4. Skär paprikan i mindre tärningar och rör ner dem tillsammans med kryddmix och vatten
  5. Låt koka samman ett par minuter innan du häller röran i formen över chipsen.
  6. Bred ut all chunky salsa som ett täcke över köttfärsröran.
  7. Rör samman crème fraîche i en bunke med philadelphiaost, grädde, majs, 3 dl riven ost, salt och peppar. 
  8. Bred detta över salsatäcket och toppa med ca 2 dl riven ost.
  9. Gratinera i mitten av ugnen i ca 25 min tills osten fått fin färg.  
  10. Servera med en grönsallad och lite mer nachochips.

Inga kommentarer: