100 g nachochips
1 purjolök
500 g nötfärs
1 grön paprika
1 påse taco kryddmix
1 dl vatten
300 g chunky salsa
2 dl crème fraîche
200 g philadelphiaost
1 dl grädde
1 liten burk majs
3 dl riven ost + 2 dl till garnering
salt & peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj en ugnsfast form och häll ut några nävar nachoschips i den.
- Hacka och fräs purjolöken, tillsätt sedan nötfärsen och bryn den.
- Skär paprikan i mindre tärningar och rör ner dem tillsammans med kryddmix och vatten
- Låt koka samman ett par minuter innan du häller röran i formen över chipsen.
- Bred ut all chunky salsa som ett täcke över köttfärsröran.
- Rör samman crème fraîche i en bunke med philadelphiaost, grädde, majs, 3 dl riven ost, salt och peppar.
- Bred detta över salsatäcket och toppa med ca 2 dl riven ost.
- Gratinera i mitten av ugnen i ca 25 min tills osten fått fin färg.
- Servera med en grönsallad och lite mer nachochips.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar