400 g pasta
200 g fetaost i bit
1–2 dl olivolja
1 röd chili
3 pressade vitlöksklyftor
500 g körsbärstomater
salt & peppar
+ lite pastavatten i såsen
basilika och parmesanost till servering
Gör så här:
- Häll lite olja i botten på en ugnsform och lägg på fetaosten i mitten.
 - Lägg tomaterna runt om och häll oljan över.
 - Finhackan chilin och strö över tillsammans med pressad vitlök.
 - Salta och peppra.
 - Baka i ugnen i 200 grader i 15 min.
 - Höj sedan till grillvärme 225 grader och låt gå ca 10 min till.
 - Ta ut och rör runt med en gaffel till en krämig sås och blanda med den nykokta pastan. Tillsätt ev ca 1 dl av pastavattnet så blir den ännu lite krämigare.
 - Servera med riven parmesan och hackad basilika.
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar