400 g pasta
200 g fetaost i bit
1–2 dl olivolja
1 röd chili
3 pressade vitlöksklyftor
500 g körsbärstomater
salt & peppar
+ lite pastavatten i såsen
basilika och parmesanost till servering
Gör så här:
- Häll lite olja i botten på en ugnsform och lägg på fetaosten i mitten.
- Lägg tomaterna runt om och häll oljan över.
- Finhackan chilin och strö över tillsammans med pressad vitlök.
- Salta och peppra.
- Baka i ugnen i 200 grader i 15 min.
- Höj sedan till grillvärme 225 grader och låt gå ca 10 min till.
- Ta ut och rör runt med en gaffel till en krämig sås och blanda med den nykokta pastan. Tillsätt ev ca 1 dl av pastavattnet så blir den ännu lite krämigare.
- Servera med riven parmesan och hackad basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar