Pajdeg:
1½ dl grahamsmjöl
1½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 dl olivolja
1 dl kallt vatten
Fyllning:
150 g fetaost
1 dl soltorkade tomater, strimlade
2 dl parmesanost, grovriven
1 vitlöksklyfta
3 ägg
1 påse färsk bladspenat (70g)
2 dl ricottaost
1½ dl vatten
salt
svarpeppar nymalen
Topping:
2 tomater
1 pkt mozzarella (125g)
strimlad basilika
Gör så här:
- Blanda samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare.
- Tryck ut degen i en pajform och låt vila i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter, tills den börjar få lite färg.
- Smula fetaosten i en bunke och blanda ner soltorkade tomater, parmesanost, pressad vitlök, ägg och spenat.
- Fördela röran i pajskalet.
- Vispa ihop ricottaost och vatten till jämn konsistens.
- Salta och peppra lätt.
- Slå ricottablandningen över pajen.
- Grädda i ugnen i ca 35–45 minuter tills pajen fått fin färg och fyllningen stelnat.
- Låt den därefter svalna något.
- Dela och skiva tomaterna och dela mozzarellan i mindre bitar.
- Varva tomat och mozzarella på pajen och toppa med strimlad basilika.
- Servera gärna med kallskuret, till exempel parmaskinka och salami, eller som en ensamrätt med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar