[ca 4 portioner som huvudrätt och 8 portioner som förrätt]
1 gul lök
2 klyftor vitlök
olivolja
2 squash, ca 800 gram
2 msk grönsaksfond
8 dl vatten
½ kruka färsk basilika, finhackad
salt & peppar
2 dl grädde
1 rejäl näve riven parmesan
Gör så här:
- Skala och hacka löken. Skala och pressa vitlöken. Lägg i en stor kastrull med olivoljan.
- Fräs lök och vitlök under tiden du tärnar squashen fint.
- Fräs squashen med löken i några minuter.
- Tillsätt grönsaksfonden, basilika, salt, peppar och vatten. Rör om och koka upp.
- Låt koka på medelvärme, gärna med lock, i 20 minuter.
- Tillsätt grädden på slutet och mixa sedan soppan slät med en stavmixer.
- Smaka av soppan med salt, peppar samt riven parmesanen.
- Servera soppan med lite extra riven parmesan och lite basilika.
- Vitlöksbröd är gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar