onsdag 3 mars 2021

Rostad majssoppa med quesadillas


2 vitlöksklyftor
450 g frysta majskorn
2 krm rökt paprikapulver
½ tsk malen spiskummin
2 krm chilipulver
25 g smör
1 tsk salt
6–8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk färskpressad limejuice

Garnering:
koriander
paprikapulver

Quesadillas:
tortillabröd
riven ost
hackad jalapeño

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och riv vitlöken. Lägg majsen i en ugnsform och blanda med vitlök, paprikapulver, spiskummin, chilipulver, smör och salt. 
  3. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter tills majsen får lite färg. Rör om efter halva tiden.
  4. Lägg den rostade majsen i en kastrull. Tillsätt den mindre mängden vatten och buljongtärning och koka upp. 
  5. Mixa soppan med en stavmixer. Späd ev med mer vatten. Tillsätt limejuice och smaka ev av med mer salt.
  6. Quesadillas: Fördela ost och jalapeño på tortillabröden. Vik ihop och stek i stekpanna. Skär i bitar och servera till. 
  7. Toppa soppan med koriander och paprikapulver.
  8. Tips: Serveras soppan som förrätt är räcker detta recept till cirka sex personer. Serveras den som huvudrätt är det lagom för tre personer.

Inga kommentarer: