2 vitlöksklyftor
450 g frysta majskorn
2 krm rökt paprikapulver
½ tsk malen spiskummin
2 krm chilipulver
25 g smör
1 tsk salt
6–8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk färskpressad limejuice
Garnering:
koriander
paprikapulver
Quesadillas:
tortillabröd
riven ost
hackad jalapeño
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och riv vitlöken. Lägg majsen i en ugnsform och blanda med vitlök, paprikapulver, spiskummin, chilipulver, smör och salt.
- Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter tills majsen får lite färg. Rör om efter halva tiden.
- Lägg den rostade majsen i en kastrull. Tillsätt den mindre mängden vatten och buljongtärning och koka upp.
- Mixa soppan med en stavmixer. Späd ev med mer vatten. Tillsätt limejuice och smaka ev av med mer salt.
- Quesadillas: Fördela ost och jalapeño på tortillabröden. Vik ihop och stek i stekpanna. Skär i bitar och servera till.
- Toppa soppan med koriander och paprikapulver.
- Tips: Serveras soppan som förrätt är räcker detta recept till cirka sex personer. Serveras den som huvudrätt är det lagom för tre personer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar