1 rulle smördeg
500 g nötfärs
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten burk majs
1 påse tacokrydda
3 dl vatten
Äggstanning:
2 ägg
1 dl crème fraîche
1 dl grädde, valfri fetthalt
2 msk honung
salt & peppar
Topping:
3 dl riven mozzarellaost
Gör så här:
- Ta fram en ugnsform eller pajform med lite högre kanter. Lägg i smördegen i botten. Förgrädda i cirka 15 minuter på 200 grader.
- Stek nötfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt i majs, hackad paprika, lök och pressa i vitlöksklyftan.
- Låt fräsa tills paprikan och löken mjuknat. Häll i tacokryddan och vattnet. Rör runt och låt puttra tills vattnet dunstat. Häll i all nötfärsröra i smördegsskalet.
- Blanda allt till äggstanningen. Häll den över nötfärsen. Toppa med riven ost.
- Gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter eller tills osten smält och fått lite färg och äggstanningen stannat.
- Servera pajen med till exempel guacamole, nachos och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar