lördag 3 april 2021

Pasta med kronärtskockspesto och burrata


pasta till 4 personer, gärna linguine

2 burkar (à 390 g) kronärtskockshjärtan

100 g valnötter

en rejäl näve grovriven parmesanost

1 klyfta vitlök

1 dl god olivolja

2 msk pressad lime

salt & svartpeppar

70 g spenat

100 g burrata


Gör så här:

  1. Mixa kronärtskockshjärtan med valnötter, ost, riven vitlök och olivolja. Smaka av med pressad lime, salt och lite peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvatten.
  3. Blanda ner peston tillsammans med spenat och ½–1 dl kokvattnet i pastan. Se till att allt blir varmt.
  4. Lägg upp pastan på ett stort fat,
  5. Toppa med burrata delad i mindre bitar, nymalen svartpeppar och lite olivolja.

Inga kommentarer: