lördag 8 februari 2020

Köttfärsröra med spetskål och böngroddar [kinesiska pitabröd]


1–2 klyftor vitlök
300 g spetskål
300 g blandfärs
1 msk kalvfond
2 krm salt
1 krm peppar
1 tsk kinesisk soja
1 burk böngroddar (avrunnen vikt ca 200 g)

Karamelliserad lök:
3 små gula lökar
smör
socker & salt

Sås:
1 dl crème fraîche
2 msk sweet chilisås

pitabröd

Gör så här:
  1. Börja med såsen. 
  2. Blanda samman crème fraîche och sweet chili. Ställ kallt.
  3. Gör sedan den karamelliserade löken. 
  4. Skala, halvera och skär löken i skivor. Stek detta länge på medeltemp i en rejäl klick smör tills löken fått färg. Strö öve lite socker och salt efter smak och låt karamelliseras ordentligt. Ställ åt sidan och värm på innan servering.
  5. Sedan är det dags för köttfärsröran. 
  6. Skär vitkålen i strimlor. Pressa vitlöken. Fräs allt i smör i stekpanna. Lägg åt sidan. 
  7. Stek färsen färdig. Tillsätt sedan vitkålsröran och soja. Smaksätt med kalvfond, salt och peppar.   Avsluta med att röra ner böngroddarna och låt allt bli varmt.
  8. Värm den karamelliserade löken.
  9. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. 
  10. Fyll pitabröden med köttfärsröran, toppa med såsen och en rejäl klick karamelliserad lök. 

Inga kommentarer: