250 g färska champinjoner
2 gula lökar
150 g bacon
600 g kycklingfilé
2 dl rödvin
1 tsk timjan
3 dl vispgrädde
salt & svartpeppar
smör
2–3 tsk kinesisk soya
ev lite maizenaredning
Gör så här:
- Skölj och dela champinjonerna i kvartar. Skala och hacka löken. Skär baconet i mindre bitar.
- Lägg champinjonerna i en torr stekpanna med lite vatten i botten. Låt vätskan i champinjonerna koka ur på medelvärme.
- När vätskan kokat bort, tillsätt bacon och lök och salta och peppra lite. Fräs tills allt är gyllenbrunt, lägg sedan över i en gryta.
- Strimla kycklingfilén och stek den klar i lite smör.
- Lägg kycklingen i grytan med svamp, bacon och lök. Häll på vinet i stekpannan och låt sjuda ett par minuter, häll sedan vätskan i grytan.
- Ställ grytan på plattan och tillsätt timjan och vispgrädde. Låt koka upp och sjuda cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och soya.
- Känns grytan lite tunn kan du tillsätta lite maizenaredning.
- Servera med potatis, pasta eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar