250 g färska champinjoner
2 gula lökar
150 g bacon
600 g kycklingfilé
2 dl rödvin
1 tsk timjan
3 dl vispgrädde
salt & svartpeppar
smör
2–3 tsk kinesisk soya
ev lite maizenaredning
Gör så här:
- Skölj och dela champinjonerna i kvartar. Skala och hacka löken. Skär baconet i mindre bitar.
 - Lägg champinjonerna i en torr stekpanna med lite vatten i botten. Låt vätskan i champinjonerna koka ur på medelvärme.
 - När vätskan kokat bort, tillsätt bacon och lök och salta och peppra lite. Fräs tills allt är gyllenbrunt, lägg sedan över i en gryta.
 - Strimla kycklingfilén och stek den klar i lite smör.
 - Lägg kycklingen i grytan med svamp, bacon och lök. Häll på vinet i stekpannan och låt sjuda ett par minuter, häll sedan vätskan i grytan.
 - Ställ grytan på plattan och tillsätt timjan och vispgrädde. Låt koka upp och sjuda cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och soya.
 - Känns grytan lite tunn kan du tillsätta lite maizenaredning.
 - Servera med potatis, pasta eller ris.
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar