1 paket jäst, 50 g
5 dl ljummet vatten
3 tsk flingsalt
1 msk honung
½ dl olivolja
1 ägg
drygt 700 gram (drygt 11 dl) manitoba cream eller vetemjöl special
ägg att pensla med
vallmofrö
Gör så här:
- Lös upp jästen i vattnet. Blanda i olivolja, ägg, salt och honung.
- Arbeta därefter ned mjölet noga i degvätskan; helst med en köksmaskin.
- Låt degen jäsa i uppemot en timma, täckt med handduk.
- Stjälp sedan upp degen på mjölat bakbord, dela den i två delar, och lägg dem i brödformar med bakplåtspapper.
- Pensla bröden med ägg och strö över vallmofrön. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
- Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limporna i ugnen. Grädda dem längst ner i 30–35 min. Låt bröden svalna i formarna under handduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar