onsdag 24 juli 2019

Gratinerade tunnbrödsnittar


Till ca 24 snittar behövs:
3 rektangulära mjuka tunnbröd
2 dl crème fraîche
1½ dl riven parmesanost
150 g lufttorkad skinka
1–2 tsk sambal oelek
salt & peppar

Gör så här:
  1. Hacka skinkan fint och blanda samman alla ingredienser till röran. 
  2. Smaka av med salt & peppar. 
  3. Bred ut röran på tunnbröden och rulla ihop dem ganska hårt. Hit går bra att förbereda. Förvara i så fall i kylskåp över natten – då går det lättare att skiva upp snygga skivor.
  4. Skiva dem i ca 2 cm breda skivor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt med snittytan uppåt. 
  5. Grädda i ugnen, 225 grader, ca 10 minuter tills de fått fin färg och oströran smält. 
  6. Serveras varma eller ljumma.

Inga kommentarer: