söndag 9 juni 2019

Kycklingburgare


2 stora kycklingfiléer
1 ägg
½ dl vetemjöl
1–2 dl panko
salt och svartpeppar
naturell olja att steka i, rikligt

Gör så här:

  1. Banka ut kycklingfilén tills den är tunn och dela sedan varje filé i två jämnstora bitar. 
  2. Häll vetemjölet på en tallrik och blanda med salt och svartpeppar. 
  3. Häll ett uppvispat ägg på en andra tallrik.
  4. Häll pankon på en tredje tallrik. 
  5. Vänd varje kycklingbit först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i panko så att den är helt täckt.
  6. Stek kycklingen i rikligt med olja på medelvärme (så att den nästan friteras) tills den blivit gyllenbrun på båda sidor. Kontrollera att den är helt genomlagad.
  7. Servera kycklingburgarna i hamburgerbröd tillsammans med till exempel sallad, gurka, paprika, avokado, bostongurka, barbecuesås, aioli, jalapeños och picklad rödlök.

Inga kommentarer: