2 stora kycklingfiléer
1 ägg
½ dl vetemjöl
1–2 dl panko
salt och svartpeppar
naturell olja att steka i, rikligt
Gör så här:
- Banka ut kycklingfilén tills den är tunn och dela sedan varje filé i två jämnstora bitar.
- Häll vetemjölet på en tallrik och blanda med salt och svartpeppar.
- Häll ett uppvispat ägg på en andra tallrik.
- Häll pankon på en tredje tallrik.
- Vänd varje kycklingbit först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i panko så att den är helt täckt.
- Stek kycklingen i rikligt med olja på medelvärme (så att den nästan friteras) tills den blivit gyllenbrun på båda sidor. Kontrollera att den är helt genomlagad.
- Servera kycklingburgarna i hamburgerbröd tillsammans med till exempel sallad, gurka, paprika, avokado, bostongurka, barbecuesås, aioli, jalapeños och picklad rödlök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar