400 g salsicciakorv
1 gul lök
1 dl hackad jalapeño
50 g smör
2–3 msk mjöl
3 ½ dl mjölk
2 dl riven, lagrad cheddarost
2 msk ketjap manis
½ dl sweet chilisås
salt
grov svartpeppar
valfri pasta för fyra personer
riven parmesanost
Gör så här:
- Skär korven i bitar och hacka jalapeños och lök.
- Smält smöret i en gryta, men låt det inte brynas.
- Tillsätt mjölet och vispa ihop bottenredningen utan att bränna den.
- Tillsätt mjölken och vispa. Sänk värmen.
- Vänd ner riven cheddarost och låt smälta under omrörning.
- Låt såsen sjuda cirka 20 min på låg värme. Vispa då och då.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Stek korv och lök, tills korven är helt genomstekt.
- Häll ner allt i såsen tillsammans med jalapeños, ketjap manis och sweet chilisås.
- Låt sjuda 5 minuter till.
- Koka pastan ”al dente” under tiden.
- När pastan är klar, häll av pastavattnet och lägg tillbaka pastan i grytan.
- Häll såsen över pastan och rör om.
- Lägg upp allt på ett stort fat och servera med riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar