lördag 15 juni 2019

Pasta med salsiccia- och chilicheesesås


400 g salsicciakorv
1 gul lök
1 dl hackad jalapeño
50 g smör
2–3 msk mjöl
3 ½ dl mjölk
2 dl riven, lagrad cheddarost
2 msk ketjap manis
½ dl sweet chilisås
salt
grov svartpeppar
valfri pasta för fyra personer
riven parmesanost

Gör så här:
  1. Skär korven i bitar och hacka jalapeños och lök.
  2. Smält smöret i en gryta, men låt det inte brynas.
  3. Tillsätt mjölet och vispa ihop bottenredningen utan att bränna den.
  4. Tillsätt mjölken och vispa. Sänk värmen.
  5. Vänd ner riven cheddarost och låt smälta under omrörning.
  6. Låt såsen sjuda cirka 20 min på låg värme. Vispa då och då.
  7. Smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Stek korv och lök, tills korven är helt genomstekt.
  9. Häll ner allt i såsen tillsammans med jalapeños, ketjap manis och sweet chilisås. 
  10. Låt sjuda 5 minuter till.
  11. Koka pastan ”al dente” under tiden.
  12. När pastan är klar, häll av pastavattnet och lägg tillbaka pastan i grytan.
  13. Häll såsen över pastan och rör om.
  14. Lägg upp allt på ett stort fat och servera med riven parmesan.

Inga kommentarer: