söndag 2 juni 2019

Gnocchi med sardeller och salvia


Lagom för 2 personer

1 påse gnocchi, färsk av potatis, 500 g
30–40 g smör
5–10 sardeller
1 citron
1 kruka färsk salvia
finriven parmesanost

Gör så här:
  1. Lägg smöret i en stekpanna och smält det på hög värme. Fortsätt värma smöret under vispning tills det har en gyllenbrun färg och nötig doft (det är viktigt att vispa så att inte mjölksocker och proteiner bränns).
  2. Lägg ner sardeller efter behag och hela påsen med gnocchi. Stek tills det blir gyllene krispigt och sardellerna helt löst upp sig.
  3. Halvera citronen och låt den steka med så att det blir en stekyta på snittytan.
  4. Strimla salvian och rör ner i gnocchin.
  5. Riv över parmesanosten.
  6. Servera genast och låt var och en pressa över önskad mängd citron.

Inga kommentarer: