1 paket bacon (140 g), skuren i småbitar
250 g champinjoner, skuren i bitar
torkad rosmarin
65 g babyspenat
1 citron
2 vitlöksklyftor
smör att steka i
2 dl crème fraîche
grönsaksfond
1 klick dijonsenap
2 dl grovriven västerbottensost
valfri pasta till 4 personer
Gör så här:
- Stek bacon tills den är krispig. Lägg på tallrik på lite hushållspapper.
- Stek champinjoner, rosmarin, bladspenat, zesten av citron och pressad vitlök tillsammans med en klick smör.
- När champinjonerna ser glansiga och färdiga ut, lägger du i crème fraîche, lite grönsaksfond och en sked dijonsenap. Låt puttra på svag värme.
- Koka pastan samtidigt, enligt anvisningarna på paketet.
- Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i grytan. Häll över svampsåsen och rör runt tillsammans med västerbottensost och bacon. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Häll upp på ett stort fat och strö över lite mer riven ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar