1 blomkål, skuren i små buketter
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk curry
smör att steka i
ca 6 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
salt & peppar
2 dl grädde, valfri fetthalt
1 krm cayennepeppar
3 dl lagrad cheddar, riven
knaperstekt bacon till topping
Gör så här:
- Dela blomkålen i små buketter, skölj.
- Lägg buketterna i stor kastrull med vatten och fond. Fräs lök, vitlök och curry i lite smör. Rör ner med blomkålen.
- Låt koka tills blomkålen är mjuk, ca 15 minuter.
- Rör ner grädde. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar och låt sjuda i 3-4 minuter. Rör ner osten. Spara lite till topping.
- Servera med den resterande rivna osten, knaprigt stekt bacon och lite vitlöksbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar