torsdag 6 september 2018

Vegetarisk lasagne


Färssås:
600 g vegetarisk färs, till exempel quorn
2 hackade gula lökar
1 hackad röd paprika

2 klyftor pressad vitlök

1 burk krossade tomater
2 msk grönsaksfond
paprikapulver och chilipulver
salt och peppar
2 ½ dl rödvin
½ dl tomatpuré

1 msk honung

Ostsås:
2 dl grädde

3 dl crème fraîche

2 dl riven ost
 (gärna smakrik, till exempel parmesan eller västerbotten)
salt och peppar

1 pkt bönlasagneplattor

riven ost att toppa med

Gör så här:
  1. Börja med färssåsen: Bryn lök och färs i en stekpanna eller gryta. 
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra 10–20 minuter. Rör då och då. 
  3. Späd eventuellt med lite vatten och smaka av med salt och peppar.
  4. Gör ostsåsen: Blanda grädde och crème fraîche med ost. Smaka av med salt och peppar.
  5. Varva sedan lasagneplattor, färssås och ostsås i en ugnsform. Strö över riven ost.
  6. Tillaga i ugn 200° i ca 30 minuter. 
  7. Låt stå och dra till sig 5 minuter och servera sedan med en god sallad.

Inga kommentarer: