Färssås:
600 g vegetarisk färs, till exempel quorn
2 hackade gula lökar
1 hackad röd paprika
2 klyftor pressad vitlök
1 burk krossade tomater
2 msk grönsaksfond
paprikapulver och chilipulver
salt och peppar
2 ½ dl rödvin
½ dl tomatpuré
1 msk honung
Ostsås:
2 dl grädde
3 dl crème fraîche
2 dl riven ost (gärna smakrik, till exempel parmesan eller västerbotten)
salt och peppar
1 pkt bönlasagneplattor
riven ost att toppa med
Gör så här:
- Börja med färssåsen: Bryn lök och färs i en stekpanna eller gryta.
- Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra 10–20 minuter. Rör då och då.
- Späd eventuellt med lite vatten och smaka av med salt och peppar.
- Gör ostsåsen: Blanda grädde och crème fraîche med ost. Smaka av med salt och peppar.
- Varva sedan lasagneplattor, färssås och ostsås i en ugnsform. Strö över riven ost.
- Tillaga i ugn 200° i ca 30 minuter.
- Låt stå och dra till sig 5 minuter och servera sedan med en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar