måndag 27 augusti 2018

Pasta med oliver


500 g pasta
2 vitlöksklyftor, grovhackade
2 burkar svarta oliver, urkärnade (total avrunnen vikt ca 250 g)
40 g pinjenötter, rostade
1 1/4 dl god olivolja
2 msk grovhackad slätbladig persilja
1 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
riven parmesanost till servering

Gör så här:
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet, men spara ett par matskedar av kokvattnet i kastrullen tillsammans med den kokta pastan.
  2. Under tiden som pastan kokar: Mosa ihop vitlöken med en gnutta salt i en mortel. Tillsätt pinjenötter och krossa alltsammans grovt. 
  3. Mixa oliverna grovt med en mixerstav. Tillsätt vitlöken och pinjenötterna tillsammans med övriga ingredienser och blanda allt till en röra. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Blanda pastan med olivkrosset. Servera med riven parmesan.

Inga kommentarer: