500 g pasta
2 vitlöksklyftor, grovhackade
2 burkar svarta oliver, urkärnade (total avrunnen vikt ca 250 g)
40 g pinjenötter, rostade
1 1/4 dl god olivolja
2 msk grovhackad slätbladig persilja
1 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
riven parmesanost till servering
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet, men spara ett par matskedar av kokvattnet i kastrullen tillsammans med den kokta pastan.
- Under tiden som pastan kokar: Mosa ihop vitlöken med en gnutta salt i en mortel. Tillsätt pinjenötter och krossa alltsammans grovt.
- Mixa oliverna grovt med en mixerstav. Tillsätt vitlöken och pinjenötterna tillsammans med övriga ingredienser och blanda allt till en röra. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda pastan med olivkrosset. Servera med riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar