lördag 15 december 2018

Smördegspizza med svamp


1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
125 g mascarpone
2 dl riven lagrad ost till exempel Västerbottensost eller prästost
100 g champinjoner
salt

Topping:
chiliflakes
ca ½ dl aioli
ev flingsalt

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt och nagga botten. 
  3. Bred ut mascarponen. Spara 1–2 centimeter runt kanterna. 
  4. Strö över osten.
  5. Ansa champinjonerna och skiva dem tunt. Fördela på pizzan. Krydda med salt. 
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills pizzan fått färg och kanterna har puffat upp.
  7. Klicka över aiolin. Avsluta med att strö över lite chiliflakes och ev lite flingsalt. 

Inga kommentarer: