onsdag 19 december 2018

Rosmarinkyckling i chèvresås


500 g kycklingfilé
3 msk teriyakisås
valfri grillkrydda

1 paket bacon
1 liten rödlök
1 vitlöksklyftor
1 msk torkad rosmarin
2 msk pressad lime
salt och svartpeppar
1 dl grädde
2 dl crème fraîche
½ dl mörk balsamvinäger
100 g chèvreost
½ dl pinjenötter

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Strimla kycklingfiléerna. Stek dem klara i en stekpanna. Krydda med teriyakisås och grillkrydda.
  3. Lägg kycklingen i en ugnsform.
  4. Stek baconet i en stekpanna. När baconet börjar få färg lägg i finhackad rödlök och vitlök.
  5. Häll på grädde, crème fraîche, rosmarin och pressad lime. Salta, peppra och rör ner mörk balsamvinäger.
  6. Låt allt småputtra i 5–10 minuter.
  7. Häll såsen över kycklingen. Toppa med smulad chèvreost och pinjenötter.
  8. Sätt in i ugnen i 20 min. Servera med valfritt tillbehör, till exempel rostad småpotatis.

Inga kommentarer: