500 g kycklingfilé
3 msk teriyakisåsvalfri grillkrydda
1 paket bacon
1 liten rödlök
1 vitlöksklyftor
1 msk torkad rosmarin
2 msk pressad lime
salt och svartpeppar
1 dl grädde
2 dl crème fraîche
½ dl mörk balsamvinäger
100 g chèvreost
½ dl pinjenötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Strimla kycklingfiléerna. Stek dem klara i en stekpanna. Krydda med teriyakisås och grillkrydda.
- Lägg kycklingen i en ugnsform.
- Stek baconet i en stekpanna. När baconet börjar få färg lägg i finhackad rödlök och vitlök.
- Häll på grädde, crème fraîche, rosmarin och pressad lime. Salta, peppra och rör ner mörk balsamvinäger.
- Låt allt småputtra i 5–10 minuter.
- Häll såsen över kycklingen. Toppa med smulad chèvreost och pinjenötter.
- Sätt in i ugnen i 20 min. Servera med valfritt tillbehör, till exempel rostad småpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar