lördag 8 december 2018

Sambalkyckling med sotad paprika och salladslök


Kyckling:
650 g kycklingfilé
3 msk japansk soja
1 msk sambal oelek
1 msk flytande honung
1 klyfta(or) vitlök
1 msk rapsolja, till stekning

Sotad paprika:
1 ½ röd paprika
5 salladslökar
2 klyftor vitlök
1 msk rapsolja, till stekning
½ msk sesamolja
½ msk risvinäger
½ msk japansk soja
1 msk sesamfrön

Gör så här:
  1. Strimla kycklingfilén. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg ner kycklingen och låt marinera i 15 minuter.
  2. Skölj och skär paprikan i bitar. Skär salladslöken i 3 cm bitar och skala och skiva vitlöken.
  3. Hetta upp en stekpanna i gjutjärn på hög värme tills den ryker. Stek paprikan i rapsolja tills den är lite sotad.
  4. Tillsätt salladslök och vitlök och låt fräsa med i någon minut. Häll på sesamolja, risvinäger och soja och rör om. Strössla över sesamfröna.
  5. Hetta upp en annan stekpanna med lite olja och stek kycklingen tills den är helt genomstekt.
  6. Lägg upp kycklingen på ett stort fat med paprikaröran ovanpå.
  7. Servera med ris.

Inga kommentarer: