Kyckling:
650 g kycklingfilé
3 msk japansk soja
1 msk sambal oelek
1 msk flytande honung
1 klyfta(or) vitlök
1 msk rapsolja, till stekning
Sotad paprika:
1 ½ röd paprika
5 salladslökar
2 klyftor vitlök
1 msk rapsolja, till stekning
½ msk sesamolja
½ msk risvinäger
½ msk japansk soja
1 msk sesamfrön
Gör så här:
- Strimla kycklingfilén. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg ner kycklingen och låt marinera i 15 minuter.
- Skölj och skär paprikan i bitar. Skär salladslöken i 3 cm bitar och skala och skiva vitlöken.
- Hetta upp en stekpanna i gjutjärn på hög värme tills den ryker. Stek paprikan i rapsolja tills den är lite sotad.
- Tillsätt salladslök och vitlök och låt fräsa med i någon minut. Häll på sesamolja, risvinäger och soja och rör om. Strössla över sesamfröna.
- Hetta upp en annan stekpanna med lite olja och stek kycklingen tills den är helt genomstekt.
- Lägg upp kycklingen på ett stort fat med paprikaröran ovanpå.
- Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar