500 g kycklingfilé
smör att steka i
salt och peppar
200 g färska småchampinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk (350 g) ajvar relish, mild
1 burk (400 g) kokosmjölk
2 dl smetana eller crème fraîche
2 msk kycklingfond
200 g färska körsbärstomater
70 g babyspenat
Gör så här:
- Strimla kycklingfiléerna och stek dem helt genomstekta. Använd en stekpanna med höga kanter. Salta och peppra.
- Skölj champinjonerna. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg ner svamp, lök och vitlök i stekpannan och fräs i 5 minuter.
- Tillsätt ajvar relish, kokosmjölk, smetana och fond. Koka upp och småkoka i 5–10 minuter.
- Halvera tomaterna och rör ner dem tillsammans med spenaten. Koka upp så att allt blir genomvarmt.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med kokt basmatiris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar