Pajdeg:
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
50 g valnötter
2 msk vatten
Fyllning:
ca 12 soltorkade tomater
ca 300 g chèvre
lite flytande honung
3 ägg
3 dl mjölk
salt
grovmalen svartpeppar
ca 2 msk hackad timjan
Gör så här:
- Pajdeg: Mixa valnötterna i en matberedare och ös ner resten av ingredienserna till pajdegen och kör tills du får en enda stor och fin degklump.
- Klä en pajform med degen, nagga den lite med en gaffel och låt sedan formen vila i kylen i ca en halvtimme.
- Förgrädda sedan pajskalet i ca 8–10 min i mitten av ugnen på 225°. Sänk ugnsvärmen till 200°.
- Fyllning: Strimla de soltorkade tomaterna och lägg dem i botten på det förgräddade pajskalet. Strö över timjan. Ta hälften av getosten och skär i bitar och sprid ut även den i pajskalet. Ringla över lite flytande honung.
- Resten av getosten mixas samman med ägg, mjölk, salt och peppar.
- Häll över äggstanningen i pajskalet, och grädda pajen i nedre delen av ugnen på 200° i ca 35 min.
- Servera pajen med sallad som gärna får innehålla päron och valnötter. En klick kall vitlökssås är också gott till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar