lördag 2 juni 2018

Paj med getost och valnötter


Pajdeg:
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
50 g valnötter
2 msk vatten

Fyllning:
ca 12 soltorkade tomater
ca 300 g chèvre
lite flytande honung
3 ägg
3 dl mjölk
salt
grovmalen svartpeppar
ca 2 msk hackad timjan

Gör så här:
  1. Pajdeg: Mixa valnötterna i en matberedare och ös ner resten av ingredienserna till pajdegen och kör tills du får en enda stor och fin degklump. 
  2. Klä en pajform med degen, nagga den lite med en gaffel och låt sedan formen vila i kylen i ca en halvtimme. 
  3. Förgrädda sedan pajskalet i ca 8–10 min i mitten av ugnen på 225°. Sänk ugnsvärmen till 200°.
  4. Fyllning: Strimla de soltorkade tomaterna och lägg dem i botten på det förgräddade pajskalet. Strö över timjan. Ta hälften av getosten och skär i bitar och sprid ut även den i pajskalet. Ringla över lite flytande honung.
  5. Resten av getosten mixas samman med ägg, mjölk, salt och peppar. 
  6. Häll över äggstanningen i pajskalet, och grädda pajen i nedre delen av ugnen på 200° i ca 35 min. 
  7. Servera pajen med sallad som gärna får innehålla päron och valnötter. En klick kall vitlökssås är också gott till!

Inga kommentarer: