lördag 28 april 2018

Kyckling- och spenatcrêpes


75 g färsk spenat
3 ägg
4 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
salt och peppar
smör till stekning

Fyllning:
1 stor gul lök
500 g kycklingfilé
olja till stekning
salt och peppar
1 ½ tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
½ tsk paprikapulver
½ tsk chipotlechili (rökt chili)
2 tomater
1 liten burk majs, ca 140 g
250 g keso
½ dl sweet chilisås

Till servering:
100 g riven cheddarost
2 mogna avokador
150 g fetaost
hackad färsk koriander
chiliflakes

Gör så här:
  1. Skölj spenaten och kör den i mixer tillsammans med ägg, mjölk, mjöl, salt och peppar till en slät smet.
  2. Stek 8 tunna pannkakor, en åt gången, i smör.
  3. Ställ åt sidan.
  4. Skala löken och hacka den. 
  5. Strimla kycklingfilén och stek klar i olja. Tillsätt löken och låt allt steka tillsammans en stund tillsammans med kryddorna.
  6. Ta pannan från värmen och tillsätt tomater, majs, keso och sweet chilisås. Rör runt noga.
  7. Värm ugnen till 225°. 
  8. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla till fasta rullar. 
  9. Lägg rullarna tätt i en ugnsfast form. Strö över den rivna cheddarosten.
  10. Gratinera i ugnen tills osten smält och fått fin färg, ca 10–15 minuter.
  11. Toppa pannkakorna med tärnad avokado, smulad fetaost, koriander och chiliflakes. 

Inga kommentarer: