75 g färsk spenat
3 ägg
4 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
salt och peppar
smör till stekning
Fyllning:
1 stor gul lök
500 g kycklingfilé
olja till stekning
salt och peppar
1 ½ tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
½ tsk paprikapulver
½ tsk chipotlechili (rökt chili)
2 tomater
1 liten burk majs, ca 140 g
250 g keso
½ dl sweet chilisås
Till servering:
100 g riven cheddarost
2 mogna avokador
150 g fetaost
hackad färsk koriander
chiliflakes
Gör så här:
- Skölj spenaten och kör den i mixer tillsammans med ägg, mjölk, mjöl, salt och peppar till en slät smet.
- Stek 8 tunna pannkakor, en åt gången, i smör.
- Ställ åt sidan.
- Skala löken och hacka den.
- Strimla kycklingfilén och stek klar i olja. Tillsätt löken och låt allt steka tillsammans en stund tillsammans med kryddorna.
- Ta pannan från värmen och tillsätt tomater, majs, keso och sweet chilisås. Rör runt noga.
- Värm ugnen till 225°.
- Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla till fasta rullar.
- Lägg rullarna tätt i en ugnsfast form. Strö över den rivna cheddarosten.
- Gratinera i ugnen tills osten smält och fått fin färg, ca 10–15 minuter.
- Toppa pannkakorna med tärnad avokado, smulad fetaost, koriander och chiliflakes.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar