1 kg nötfärs
matfett att steka i
3 gula lökar
ca 2 dl vatten
1 burk krossade tomater
1 burk kidney beans
3 vitlöksklyftor
chilipulver
paprikapulver
spiskummin
koriander
sambal oelek
köttfond
tomatpuré
salt o peppar
500 g fryst, hackad grönkål
Gör så här
- Fräs köttfärsen i matfettet i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
- Grovhacka löken och fräs den i stekpannan. Lägg över i grytan tillsammans med köttfärsen.
- Krydda efter eget behag. Tillsätt alla ingredienser utom grönkålen.
- Låt koka i ca 10 minuter.
- Tillsätt grönkål och koka i ytterligare ca 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
Serveras med till exempel hackade tomater och gurka, salsa, gräddfil och riven ost som var och en får lägga i efter smak. En klick guacamole är också gott till.
Ett måste till denna gryta är Quesadillas
Per person behövs
1 mjuk tortilla
1 dl riven ost
hackad rödlök
hackad grön chili (finns i liten burk i tacohyllan)
Gör så här
- Sprid osten över tortillan. Lägg på hackad rödlök och grön chili.
- Lägg i en stekpanna och stek på svag värme – gärna under lock – tills osten smält.
- Vik ihop och skär i snibbar.
- Serveras direkt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar