Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g smör
1–2 msk kallt vatten
Fyllning:
3 kycklingfiléer
smör att steka i
1/2 dl ketjap manis
grillkrydda
salt och peppar
2 paket bacon á 140 g
200 g färska små champinjoner
140 g ädelost
Äggstanning:
1 dl grädde
1 dl crème fraîche
2 ägg
1 msk sambal oelek
1 1/2 dl riven ost
Gör så här:
- Skär smöret i bitar. Finfördela fettet i mjölet och tillsätt salt och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Använd gärna en matberedare.
- Lägg degen i en plastpåse och låt den vila en stund i kylskåp.
- Sätt ugnen på 200°.
- Klä en pajform med degen. Nagga bottnen med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
- Strimla kycklingen och stek färdigt.
- Krydda med ketjap manis, grillkrydda, salt och peppar. Låt puttra en stund.
- Lägg kycklingen i pajskalet.
- Dela ev champinjonerna och fräs i smöret tillsammans med grovhackad bacon. Fördela detta över kycklingen i pajskalet.
- Smula därefter ädelosten över fyllningen.
- Blanda crème fraîche, grädde, ägg och sambal oelek. Häll blandningen i pajskalet.
- Strö över den rivna osten, och grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader i ca 30 minuter.
- Servera med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar