onsdag 7 mars 2018

Ädel kycklingpaj med bacon och champinjoner


Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g smör
1–2 msk kallt vatten

Fyllning:
3 kycklingfiléer
smör att steka i
1/2 dl ketjap manis
grillkrydda
salt och peppar
2 paket bacon á 140 g
200 g färska små champinjoner
140 g ädelost

Äggstanning:
1 dl grädde
1 dl crème fraîche
2 ägg
1 msk sambal oelek
1 1/2 dl riven ost

Gör så här:
  1. Skär smöret i bitar. Finfördela fettet i mjölet och tillsätt salt och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Använd gärna en matberedare. 
  2. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila en stund i kylskåp.
  3. Sätt ugnen på 200°. 
  4. Klä en pajform med degen. Nagga bottnen med en gaffel. 
  5. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  6. Strimla kycklingen och stek färdigt.
  7. Krydda med ketjap manis, grillkrydda, salt och peppar. Låt puttra en stund.
  8. Lägg kycklingen i pajskalet. 
  9. Dela ev champinjonerna och fräs i smöret tillsammans med grovhackad bacon. Fördela detta över kycklingen i pajskalet. 
  10. Smula därefter ädelosten över fyllningen.
  11. Blanda crème fraîche, grädde, ägg och sambal oelek. Häll blandningen i pajskalet. 
  12. Strö över den rivna osten, och grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader i ca 30 minuter. 
  13. Servera med en grönsallad. 

Inga kommentarer: