onsdag 14 mars 2018

Salamilasagne


200 g färska lasagneplattor

Ostsås:
3 dl crème fraiche
2 dl grädde av valfri fetthalt
250 g mascarpone
2 dl färskriven parmesan
salt och peppar
olivolja

Fyllning:
1 burk färdig tomatsås, ca 500 g (till exempel Dolmio)
1 kruka färsk basilika, hackade blad
250 g salami
250 g körsbärstomater i halvor
150 g riven mozzarella

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Rör ihop ingredienserna till ostsåsen i en bunke och smaksätt med salt och peppar. 
  3. Häll lite tomatsås i botten på en form, så att det precis täcker botten. Skeda över lite ostsås, lägg ut ett gäng skivor salami och strö över lite basilikablad. Lägg på lasagneplattor, och upprepa proceduren tills ingredienserna är slut. Avsluta med tomatsås och ostsås.
  4. Toppa sedan lasagnen med de halverade cocktailtomaterna och den rivna mozzarellaosten. 
  5. Ringla över lite olivolja, och gratinera i ugnen i ca 35-40 minuter, tills lasagnen har fått fin färg. 
  6. Låt lasagnen vila i rumstemperatur i 5 minuter innan servering.
  7. Servera lasagnen med en god sallad. 

Inga kommentarer: