Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g smör
2–3 msk kallt vatten
Fyllning:
1 gul lök
2–3 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
smör till stekning
3 stora grillade paprikor från burk (ca 200 g avrunnen vikt)
salt och peppar
chiliflakes
2 msk kalvfond
Äggstanning:
1 dl crème fraîche
150 g philadelphiaost
2 ägg
1 msk honung
salt och nymalen svartpeppar
Garnering:
180 g chèvre i tunna skivor
150 g körsbärstomater
Gör så här:
- Skär smöret i bitar. Finfördela fettet i mjölet och tillsätt salt och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Klä en pajform med degen. Nagga bottnen med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylskåp ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°.
- Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
- Skala och hacka löken och vitlöken.
- Stek på medelvärme i smör några minuter utan att det tar färg.
- Låt paprikan rinna av och hacka den i grova bitar.
- Tillsätt färsen och paprikan till lökfräset och fortsätt steka tills färsen är helt genomstekt.
- Krydda med salt, peppar, chiliflakes och kalvfond.
- Gör äggstanningen. Vispa ihop crème fraîche, philadelphiaost, ägg, honung, salt och peppar.
- Ta ut pajskalet ur ugnen när det är förgräddat.
- Lägg i köttfärsfyllningen och toppa med getosten.
- Häll över äggstanningen.
- Stick ner några hela tomater i fyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25–30 minuter.
- Servera med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar