500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk örtkryddor t ex basilika, oregano eller timjan
2 vitlöksklyftor, hackade
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1−2 dl vatten
4 dl crème fraîche
1 dl mjölk
150 g fetaost, smulad
ca 10 lasagneplattor
riven ost
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°.
- Fräs löken i smör. Tillsätt färsen och smula sönder den under omrörning. Stek tills den fått färg.
- Krydda med salt, peppar, örtkryddor och vitlök.
- Tillsätt tomater och tomatpuré och späd med vatten till önskad konsistens.
- Koka upp, sänk värmen och sjud ca 10 minuter.
- Blanda samman créme fraiche, mjölk och ost till en sås.
- Varva köttfärssås, lasagneplattor och sås i en smord ugnssäker form.
- Avsluta med sås på det översta lagret. Strö över riven ost allra sist.
- Grädda i ugn ca 45 minuter.
- Låt lasagnen vila 5 minuter före servering.
2 kommentarer:
Hittade också en version med makaroner: https://farbrornikos.se/2020/11/29/grekisk-lasagne/
Tack för tipset! Det måste jag testa 😀
Skicka en kommentar