Syrad rödlök:
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1 krm salt
Ärtkräm:
2 msk citronjuice
1 vitlöksklyfta
250 g frysta gröna ärtor
½ dl olivolja
½ dl vatten
1 dl solroskärnor
2 dl riven parmesan
svartpeppar
300 g pasta (gärna rigatoni)
65 g spenat eller romansallad
150 g fetaost
Gör så här:
- Tina ärtorna.
- Syrad rödlök: Skala rödlöken och skiva den tunt, gärna på mandolin. Häll över vinägern och krydda med salt. Rör om då och då medan resten lagas.
- Ärtkräm: Pressa saften ur citronen och skala och riv vitlöken. Mixa, gärna i en matberedare, ärtorna med vitlök, olivolja, vatten och citronsaft. Tillsätt solroskärnorna och mixa lite till.
- Häll ärtkrämen i en bunke och vänd ner parmesanen. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och spola pastan i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt.
- Blanda pastan med ärtkrämen och spenaten/romansalladen. Servera med smulad fetaost och den syrade rödlöken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar