måndag 30 juni 2025

Pastasallad med ärtkräm och fetaost



Syrad rödlök:

1 rödlök

1 msk rödvinsvinäger

1 krm salt


Ärtkräm:

2 msk citronjuice

1 vitlöksklyfta

250 g frysta gröna ärtor

½ dl olivolja

½ dl vatten

1 dl solroskärnor

2 dl riven parmesan

svartpeppar


300 g pasta (gärna rigatoni)

65 g spenat eller romansallad

150 g fetaost


Gör så här:

  1. Tina ärtorna.
  2. Syrad rödlök: Skala rödlöken och skiva den tunt, gärna på mandolin. Häll över vinägern och krydda med salt. Rör om då och då medan resten lagas.
  3. Ärtkräm: Pressa saften ur citronen och skala och riv vitlöken. Mixa, gärna i en matberedare, ärtorna med vitlök, olivolja, vatten och citronsaft. Tillsätt solroskärnorna och mixa lite till.
  4. Häll ärtkrämen i en bunke och vänd ner parmesanen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och spola pastan i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt.
  6. Blanda pastan med ärtkrämen och spenaten/romansalladen. Servera med smulad fetaost och den syrade rödlöken.

Inga kommentarer: