10 st piroger
10 st små smördegsplattor, ca 12×12 cm
3 st kycklingfiléer
300 g färsk ost (tex philadelphia)
1–2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök eller 1 lök
2 tsk örtsalt eller vanlig salt
1 dl sweet chilisås
1 msk kinesisk soja
1 msk kycklingfond
0,5 dl finhackad persilja
Pensling och garnering:
Ägg
Sesamfrön
Gör så här:
- Skär kycklingen i små tärningar, ca 1 cm.
- Stek i olja tills de får lite färg. Pressa över vitlök, blanda i lök och persilja.
- Krydda med sweet chilisås, soja, kycklingfond, salt och peppar.
- Stek en stund till (tills kycklingen är genomstekt och löken mjuknat).
- Blanda sedan i färskosten.
- Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar och låt småputtra en stund.
- Låt fyllningen svalna något.
- Värm ugnen till 210°.
- Lägg en klick fyllning i varje smördegsplatta.
- Vik till en triangel, nyp ihop degen med en gaffel. Se till att de stängs ordentligt så pirogerna inte öppnas upp under gräddningen.
- Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrö.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15–20 min. Se till att smördegen blir genomgräddad.
- Ta ut och servera med sallad, gärna en klick ajvar relish.
- Pirogerna är goda både varma och kalla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar