söndag 15 maj 2016

Smördegspiroger med kyckling


10 st piroger

10 st små smördegsplattor, ca 12×12 cm
3 st kycklingfiléer
300 g färsk ost (tex philadelphia)
1–2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök eller 1 lök
2 tsk örtsalt eller vanlig salt
1 dl sweet chilisås
1 msk kinesisk soja
1 msk kycklingfond
0,5 dl finhackad persilja

Pensling och garnering:
Ägg
Sesamfrön

Gör så här:
  1. Skär kycklingen i små tärningar, ca 1 cm. 
  2. Stek i olja tills de får lite färg. Pressa över vitlök, blanda i lök och persilja. 
  3. Krydda med sweet chilisås, soja, kycklingfond, salt och peppar. 
  4. Stek en stund till (tills kycklingen är genomstekt och löken mjuknat). 
  5. Blanda sedan i färskosten. 
  6. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar och låt småputtra en stund. 
  7. Låt fyllningen svalna något.
  8. Värm ugnen till 210°. 
  9. Lägg en klick fyllning i varje smördegsplatta. 
  10. Vik till en triangel, nyp ihop degen med en gaffel. Se till att de stängs ordentligt så pirogerna inte öppnas upp under gräddningen. 
  11. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrö.
  12. Grädda mitt i ugnen i ca 15–20 min. Se till att smördegen blir genomgräddad.
  13. Ta ut och servera med sallad, gärna en klick ajvar relish. 
  14. Pirogerna är goda både varma och kalla.

Inga kommentarer: