25 g färsk jäst
500 g kallt vatten
2 msk olja (gärna raps- eller olivolja)
1 1/2 tsk salt
600 g vetemjöl (+ extra till utbakning)
Gör så här:
- Smula jästen i en stor bunke och blanda ut den i vattnet.
- Tillsätt olja, salt och mjöl tills du har en kladdig och ganska lös deg.
- Strö lite mjöl över, täck med lock eller plastfolie och ställ i kylen över natten eller ca 12 timmar.
- Ta ut degen i rumstemperatur.
- Ställ en oöm långpanna i ugnen och värm sedan ugnen till 275° (250° varmluft).
- Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i 8 lika stora bitar och forma till frallor. Knåda inte.
- Fördela på plåt med bakplåtspapper. Lägg inte frallorna för tätt eftersom de jäser och blir större i ugnen.
- Låt vila tills ugnen är varm.
- Ställ in plåten/plåtarna i ugnen och häll ett glas vatten eller några isbitar i den heta långpannan. Stäng ugnsluckan snabbt.
- Grädda mitt i ugnen 20 min eller tills frallorna har fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar