valfri pasta till fyra portioner
2–3 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
smör att steka i
2 dl créme fraiche
1–2 tsk sambal oelek
1/2 dl vitt vin
1/2 dl sweet chilisås
1 msk hummerfond
1/2 dl stark mjukost
170 g kräftstjärtar i lake
65 g babyspenat
salt, svartpeppar
Gör så här:
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
- Finhacka shalottenlöken och vitlöksklyftan och fräs i lite smör till de mjuknat.
- Rör ner créme fraîche, sambal oelek, vitt vin, sweet chilisås, , hummerfond och mjukost.
- Sjud såsen i ca 5–8 minuter.
- Låt kräftstjärna rinna av i en sil och rör ner dem och babyspenaten i såsen och låt stå ca 3 minuter, så att allt blir varmt utan att koka.
- Smaka av med salt och peppar innan kräftsåsen serveras tillsammans med pastan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar