500 g pasta, t ex tagliatelle eller färsk pasta (gärna i olika färger)
1 dl cashewnötter
1 dl jordnötter
2 klyftor vitlöksklyftor, pressade
1/2 dl parmesanost, finriven
100 g lagrad ost, riven (till exempel parmesanost)
1 dl olivolja
3/4 dl vatten
1 kruka färsk basilika
salt
svartpeppar, nymald
Garnering:
några soltorkade tomater
Gör så här:
- Koka upp pastavatten med salt.
- Mixa cashew- och jordnötter, vitlök, ost, olja, vatten och basilika med stavmixer eller i en matberedare. Mixa inte för länge om du gillar crunch.
- Krydda med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet, häll av resten.
- Blanda pesto, pasta och kokvatten i pastakastrullen. Låt allt bli genomvärmt.
- Häll upp pastan på ett stort serveringsfat.
- Grovhacka de soltorkade tomaterna och strö över pastan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar