lördag 24 oktober 2015

Kryddig banankaka


1 dl  strösocker
2 dl  florsocker
150 g  mjukt smör
3 mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
100 g korinter eller russin
smör och ströbröd till formen

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. 
  2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt. 
  3. Mosa bananerna och blanda i smeten. Tillsätt äggen. 
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten. 
  5. Blanda till sist ned korinterna/russinen.
  6. Fyll en smord och bröad kakform (ca 20 cm i diameter med löstagbara kanter)
  7. Grädda banankakan mitt i ugnen, i cirka 40 minuter. 

Inga kommentarer: