1 pkt smördeg
1 gul lök, hackad
500 gram nötfärs
3 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 msk chilipulver
1 msk grillkrydda
salt och peppar
2 dl crème fraîche
100 gram philadelphiaost
2 dl riven ost
Gör så här:
- Bryn köttfärsen och löken i lite smör. Tillsätt tomatpuré, buljong, vatten och kryddor. Låt fräsa ihop ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
- Tryck ut smördegen i en ugnsfast form.
- Fyll formen med köttfärsen. Blanda crème fraîche med philadelphiaost och riven ost och bred ut över köttfärsen. Vik över kanterna på smördegen.
- Gratinera i ugn, 200 grader ca 45 min, tills osten och smördegen fått fin färg.
- Servera med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar