onsdag 18 november 2015

Köttfärspaj med smördeg


1 pkt smördeg

1 gul lök, hackad
500 gram nötfärs
3 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 msk chilipulver
1 msk grillkrydda
salt och peppar

2 dl ccrème fraîche
100 gram philadelphiaost
2 dl riven ost

Gör så här:
  1. Bryn köttfärsen och löken i lite smör. Tillsätt tomatpuré, buljong, vatten och kryddor. Låt fräsa ihop ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  2. Tryck ut smördegen i en ugnsfast form. 
  3. Fyll formen med köttfärsen. Blanda crème fraîche med philadelphiaost och riven ost och bred ut över köttfärsen. Vik över kanterna på smördegen.
  4. Gratinera i ugn, 200 grader ca 45 min, tills osten och smördegen fått fin färg. 
  5. Servera med en sallad.

Inga kommentarer: