ca 16 st bullar
1 paket jäst
1 dl råsocker
¼ tsk salt
½ gram saffran (ett kuvert), stött i mortel med en nypa socker
2 ½ dl gammaldags mjölk, rumstempererad
100 gram smör, smält och avsvalnat
½ ägg
500 gram vetemjöl (drygt 8 dl)
1 ½ dl russin
75 gram smör, rumsvarmt
2 msk farinsocker
1 tsk vaniljpulver
1 msk maizena
½ ägg till pensling
Gör så här:
- Lös upp jästen i den rumstempererade mjölken.
- Tillsätt socker, salt, saffran, det halva ägget och smält, avsvalnat smör. Blanda alltsamman.
- Häll i mjölet, och arbeta med degkrokar eller bakmaskin tills degen är smidig och jämn.
- Låt degen jäsa i minst 45 min.
- Blanda fyllningen medan degen jäser.
- Mixa russinen till en smet i till exempel en matberedare, och rör ut dem med smör, farinsocker, vaniljpulver och maizena.
- Sätt ugnen på 200n grader.
- Kavla ut degen och bred på fyllningen.
- Gör sedan snurror och lägg snurrorna i formar.
- Pensla snurrorna med ägg och stö på en gnutta råsocker.
- Grädda bullarna i cirka 12–15 minuter i nedre delen av ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar