onsdag 22 oktober 2014

Pad Thai


1 kg kycklingfilé
250 gram risnudlar
2 gula lökar
3 vårlökar

Såsen:
2  msk fisksås
3 msk ostronsås
2 msk soya
3 vitlöksklyftor
5 msk vatten
saften av 2 lime
2 chilifrukter
2 tsk socker

1 konservburk böngroddar, ca 410 g
2 ägg

Till servering: 
hackade jordnötter

Gör så här: 
  1. Börja med risnudlarna. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Ta från värmen och rör ner nudlarna. Låt stå ca 3 minuter. Häll av vattnet och tillsätt nytt, kallt vatten. Ställ åt sidan.
  2. Gör såsen. Blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, finhackad vitlök med finhackad chili. 
  3. Strimla kycklingen.
  4. Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen tills den är genomstekt.
  5. Klyfta löken och tillsätt i wokpannan.  
  6. Häll ner såsen i woken och låt koka upp.
  7. Blanda ner nudlar, hackad vårlök och groddar i woken och fräs ett par minuter. 
  8. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem i woken. Låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.
  9. Strö över hackade jordnötter vid serveringen.

2 kommentarer:

Kajsa sa...

Just precis vad vi åt till söndagmiddag här i radhuset. Mums!

Cina sa...

Ja, det är verkligen mums! Jag har faktiskt inte lagat pad thai innan, men det blev supergott. Inte en smula lämnades kvar ;)