onsdag 15 oktober 2014

Indisk kycklinggryta


1 kg kycklingfilé

Kryddmix:
1 dl skållad hel mandel, ca 50 g (finns att köpa färdig i påse, vid bakprodukterna)
1 liten rödlök, skalad och delad i fyra bitar
3 vitlöksklyftor, skalade
2 msk garam masala currypasta
2 krm malen kanel
1 st lime, saft
0,5 kruka mynta
1 msk flytande honung
0,5 kruka koriander
0,5 dl kokosmjölk

Till grytan:
2 burkar kokosmjölk (minus det som användes i kryddmixen ovan)
1 st broccolihuvud, i buketter
1 st röd paprika

Till servering:
matlagningsyoghurt
mjuka tortillabröd
olivolja
flingsalt

Gör så här:
  1. Strimla kycklingfiléerna. Bryn kycklingen i olja och smör tills den är klar.
  2. Ta mandel, lök, vitlök, currypasta, kanel, saften från 1 lime, mynta, honung och lite kokosmjölk. Häll allt i enlitersmått, gärna av plast. Mixa med en stavmixer, det ska bli en grov massa. Har du en mindre matberedare gör kryddmixen i den.
  3. Ta i mixen på kycklingen och låt det fräsa med kycklingen ett par minuter.
  4. Häll på kokosmjölken och låt det koka upp.
  5. Tillsätt broccoli och paprikabitar. Koka i 5 minuter.
  6. Under tiden: Ta tortillabröd och dela i 4 tårtbitar, lägg på bakplåtspapper på en plåt. Ringla över lite olivolja och salta.
  7. Sätt in i ugnen i 225 grader i ca 2–3 minuter.
  8. Servera kycklinggrytan med de varma tortillabröden, yoghurt och eventuellt ris.

Inga kommentarer: