1 kg kycklingfilé
250 gram risnudlar
2 gula lökar
3 vårlökar
Såsen:
2 msk fisksås
3 msk ostronsås
2 msk soya
3 vitlöksklyftor
5 msk vatten
saften av 2 lime
2 chilifrukter
2 tsk socker
1 konservburk böngroddar, ca 410 g
2 ägg
Till servering:
hackade jordnötter
Gör så här:
- Börja med risnudlarna. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Ta från värmen och rör ner nudlarna. Låt stå ca 3 minuter. Häll av vattnet och tillsätt nytt, kallt vatten. Ställ åt sidan.
- Gör såsen. Blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, finhackad vitlök med finhackad chili.
- Strimla kycklingen.
- Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen tills den är genomstekt.
- Klyfta löken och tillsätt i wokpannan.
- Häll ner såsen i woken och låt koka upp.
- Blanda ner nudlar, hackad vårlök och groddar i woken och fräs ett par minuter.
- Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem i woken. Låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.
- Strö över hackade jordnötter vid serveringen.
2 kommentarer:
Just precis vad vi åt till söndagmiddag här i radhuset. Mums!
Ja, det är verkligen mums! Jag har faktiskt inte lagat pad thai innan, men det blev supergott. Inte en smula lämnades kvar ;)
Skicka en kommentar