Foto: Carina Sörgårn |
1,2 kg benfri fläskkarré i bit
2 gula lökar
0,25 dl paprikapulver
0,25 dl salt
½ msk senapspulver
1 msk mald spiskummin
½ msk mald svartpeppar
1½ msk vitlökspulver
½ msk cayennepeppar
2 msk strösocker
2 dl BBQ-sås
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Skala löken och skär den i klyftor.
- Blanda ihop alla kryddor och blanda dem med BBQ-såsen.
- Gnid in fläskkarrén med såsen och lägg den i en gryta med lock, som tål ugn.
- Strö löken runt om köttet och lägg på locket.
- Låt köttet bli mört i ugnen i ca 6–7 timmar.
- Titta till köttet då och då så att det inte kokar torrt. Häll i så fall på nån deciliter vatten.
- När köttet är klart är det så mört att det trillar isär när du drar lite i det med en gaffel.
- Riv ner hela köttet i strimlor med hjälp av en gaffel och blanda med såsen som blivit i botten på grytan.
- Servera med till exempel tortilla- eller pitabröd, grönsaker, lök, guacamole, salsa och vitlökssås.
Såsen är klar. Nu är det dags att gnida in köttet. |
Allra sist löken, sedan åker grytan in i ugnen. |
När köttet är så mört att det faller isär är det klart. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar